Conferința de lansare a proiectului are loc marți, 17 martie, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iași

Integrarea grupurilor etnice din Iași în cadrul comunității majoritare nu reprezintă neaparat asimilarea lor, ci un proces perpetuu şi dinamic de adaptare. Obiceiurile, tradițiile, arta și cultura  pe care le-am moștenit sau le-am împrumutat de la armeni, ucraineni, evrei, greci, ruși-lipoveni sau romi le percepem adeseori ca și cum ar fi ale noastre.

Proiectul “Istoria minorităților – o abordare cultural artistică a diversității”,  inițiat de Primăria Municipiului Iași în parteneriat cu Universitatea “Alexandru Ioan. Cuza” și Fundația “Pro Roma”, își propune sa afle poveștile nescrise din spatele comunităților, să permită accesul larg al publicului la cultura acestora și să intensifice dialogul cultural prin înțelegerea diversității culturale și prin aportul minorităților la geneza orașului Iași.

Un prim pas îl reprezinta conferința de lansare a proiectului “Istoria minorităților – o abordare cultural artistică a diversității”, care va avea loc marți, 17 martie 2015, orele 11.00 în Sala Mare a Primăriei municipiului Iași. Vor fi prezente autorități locale, reprezentanți ai partenerilor acestui proiect, membri ai comunităților minoritare din Iași, reprezentanți ai instituțiilor de cultura, artiști plastici, scriitori, actori, oameni de cultură, cadre didactice și mass-media locală.

Proiectul “Istoria minorităților – o abordare cultural artistică a diversității” este finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României, prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, linia „Promovarea diversității în cultura și artă în cadrul patrimoniului cultural”

 

Nu exista comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *